گوگل در حال برنامهریزی برای ارائه سرویس Google Earth، Picasa و برنامههای کروم با اختلاف اندکی برای در دسترس قرار دادن و دانلود توسط کاربران ایرانی است.
نیل مارتین، مدیر برنامههای تکمیل کارشناسی گوگل در وبلاگ خود نوشت: برای اولین بار ما در حال ارائه سرویسهای Google Earth، Picasa و Chrome برای در دسترس قراردادن کاربران ایرانی برای دانلود هستیم.
وی همچنین اعلام کرد مردم ایران هم همانند سایر کاربران در سراسر دنیا امکان ارتباط، به اشتراکگذاری عقاید و یافتن اطلاعات از طریق سرویسهای گوگل را خواهند داشت. وی همچنین گفت: ما معتقدیم محصولات بیشتر به معنی انتخاب بیشتر و دسترسی به امکانات برای کاربران سراسر جهان خواهد بود.
برسی پشت پرده بازشدن خدمات جدید گوگل در ایران در ادامه همین مطلب
طبق گزارش وزارت خزانهداری، با تغییر مقررات مربوط به صادرات
نرمافزار توسط شرکتهای آمریکایی به کشورهای ایران، کوبا و سودان، به
شهروندان این کشورها اجازه داده شده بود که از سرویسهای ارتباط اینترنتی
شرکتهای آمریکایی استفاده کنند.
وزارت خزانهداری آمریکا گفته بود مقررات مربوط به تحریمها را به گونهای
تغییر داده است که شرکتهای آمریکایی مانند مایکروسافت و گوگل بتوانند
سرویسهای پیام کوتاه، پست الکترونیکی و شبکههای اجتماعی خود را در
کشورهای ایران، کوبا و سودان ارایه کنند.
شرکتهای آمریکایی مایکروسافت و گوگل در سال ۲۰۰۹ میلادی با استناد به
مقررات تجاری ایالات متحده آمریکا استفاده از سرویسهای ارتباط اینترنتی و
چندین سرویس دیگر خود را برای شهروندان کشورهای ایران، سوریه، کوبا و
سودان منع کرده بودند.
اما پس از آن، وزارت امور خارجه آمریکا خواستار تغییر مقررات مربوط به
صادرات نرمافزار شده و تاکید کرده بود، مردم در سراسر جهان باید بدون
هیچگونه محدودیتی به اطلاعات دسترسی داشته باشند، «چرا که این امر در
چارچوب منافع ملی ایالات متحده آمریکا نیز هست.»؟؟؟
پشت پرده بازشدن خدمات جدید گوگل در ایران
گوگل که در جریان ناآرامیپشت پرده بازشدن خدمات جدید گوگل در ایران های پس از انتخابات در ایران از طریق سرویس های مختلف خود اعم از جیمیل، گوگل ارث، یوتیوب، بلاگ اسپات تلاش کرده بود به پیشبرد جنگ نرم در ایران کمک کند، حال در اقدامی دیگر این نیت شوم خود را عیانتر از گذشته کرده است.
به گزارش فارس گوگل با انتشار بیانیه ای در وبلاگ رسمی خود پس از وارد آوردن اتهامات فراوان به مقامات کشورمان، آنان را به نقض آزادی بیان و محدودکردن مجاری ارتباطی با جهان خارج متهم کرده و از اینکه جمهوری اسلامی به اغتشاش گران و فرصت طلبان اجازه نداده از سرویس های گوگل برای سازماندهی اقدامات آشوب طلبانه خود استفاده کنند به شدت اظهار نارضایتی کرده است.
به گفته صاحب نظران، بیانیه گوگل در این زمینه به گونه ای تنظیم شده که یادآور بیانیه های مطبوعاتی کاخ سفید بوده و بیشتر به نظر می رسد توسط سیاستمداران تندروی آمریکایی تنظیم شده باشد تا یک شرکت فناوری که در زمینه ارائه خدمات جستجوی اینترنتی فعال است.
در انتهای این بیانیه گوگل اعلام کرده از این پس به کاربران ایرانی لطف کرده! و اجازه می دهد از سرویس های مسدود شده ای مانند مرورگر کروم این شرکت، سرویس ایجاد آلبوم عکس پیکاسا و همین طور گوگل ارث استفاده کنند. البته در ادامه هشدار داده شده که آدرس های آی پی متعلق به دولت ایران کماکان امکان استفاده از این سرویس ها را نخواهند داشت!
در بیانیه یاد شده که به امضای نیل مارتین مدیر واحد تطبیق صادرات برنامه های گوگل رسیده این اقدام در راستای افزایش حق انتخاب،آزادی و توانمندی مردم ایران دانسته شده است! صاحب نظران معتقدند تلاش گوگل برای افزایش استفاده از تولیداتش در ایران نمی تواند معنایی جز هماهنگی این شرکت فناوری با نیات سیاستمداران آمریکایی در جهت سواستفاده از تکنولوژی برای پیشبرد جنگ نرم در ایران داشته باشد.
البته ادعاهای گوگل در زمینه حمایت از مردم ایران در شرایطی عنوان می شود که این شرکت کماکان بسیاری از سرویس های خود و به خصوص خدمات حساس تر خود را برای استفاده در داخل ایران بلوکه کرده است. به عنوان مثال می توان به سرویس گوگل کد که ابزار متنوعی را در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد اشاره کرد. این سرویس به نشانی code.google.com کماکان برای ایرانیان داخل کشور غیرقابل استفاده است.
گوگل در اقدام خصمانه و مشکوک دیگری بر ضد ایرانیان طی ماههای اخیر ایجاد حساب کاربری جیمیل را منوط به دریافت شماره تلفن همراه کرده و در صورتی که کاربر شماره همراه خود را در اختیار گوگل قرار دهد اعلام می شود که شماره های ایران برای ایجاد حساب جیمل مورد تایید نیست.
همین رفتار دوگانه و بلوکه کردن سرویس های حساس تر این شرکت نشان می دهد که گوگل تا چه اندازه در ادعاهای خود در مورد ایران صادق است. به نظر می رسد اقدام یاد شده نوعی ژست سیاسی تبلیغاتی در جهت ترمیم چهره گوگل هم باشد که بعد از سرقت اطلاعات شخصی کاربران در نقاط مختلف جهان از طریق سرویس نمای خیابانی این شرکت به شدت آسیب دیده، اقدامی که با ادعاهای گوگل در مورد ضرورت حفاظت از آزادی بیان و توانمندسازی مردم همخوانی ندارد