.: فراتر از امنیت :.

وبلاگ تخصصی ترفند های امنیتی سایبری - در حال راه اندازی

.: فراتر از امنیت :.

وبلاگ تخصصی ترفند های امنیتی سایبری - در حال راه اندازی

9 چیزی که بهتر است در وبلاگ استفاده نکنید؟!

رمز تداوم در میدان رقابت ارزشمند باقی ماندن است. به عنوان مثال بارز به آثار ارزشمند دیوان حافظ یا بوستان و گلستان سعدی نگاه کنید. این آثار همگی لا‌اقل چند صد سال پیش نوشته شده‌اند ولی هنوز که هنوزه مردم آنها را دوست دارند و نکات آموزنده از آنها یاد می‌گیرند و از همه مهمتر هر روز به طرفداران این آثار افزوده می‌شود. چون اینها نه تنها برای مردم زمان خود بلکه برای مردم زمان حال و آینده نیز سودمند بودند و هستند و خواهند بود.

از شما انتظار نمی‌رود که آموزشتان هزار سال جاودانه بماند بالاخره روزی می‌رسد که بهترین تکنیک های فتوشاپ و فایرفاکس و… دیگر ارزشی نخواهند داشت چون روزی خواهد رسید که دیگر سیستمی که شما بر پایه‌ی آن آموزشی ایجاد کرده‌اید به تاریخ گذشته پیوسته است. ولی بدیهی است که مطالب آموزشی نسبت به موضوع های داغ روز مدت خیلی بیشتری محبوب باقی خواهند ماند.

چگونه مطالب آموزشی بنویسیم؟

چگونه یک آموزش خوب بنویسیم؟

۱- موضوع مناسب انتخاب کنید: سعی کنید موضوعی را انتخاب کنید که آموزش های مربوط به آن کم باشد یا اصلآ وجود نداشته باشد. اگر شما اولین کسی باشید که در مورد موضوعی خاص آموزشی می‌نویسید این شانس را دارید که در موتور های جستجو در اولین نتیجه ظاهر شوید و مدت زیادی از آن طریق ترافیک کسب کنید. البته باید نکاتی را برای ظاهر شدن در رتبه‌ی اول رعایت کنید که در زیر توضیح داده شده است.

موضوعی را انتخاب کنید که خیلی محدود نباشد. برای مثال فکر می‌کنید کدام یک از دو آموزش زیر محبوب تر خواهند شد؟

الف-چگونه از سیم های دندانمان به خوبی مواظبت کنیم؟
ب- چگونه جذاب تر جلوه کنیم؟

آموزش الف محدود می‌شود به افرادی که سیم دارند و درصد کمی از مردم را تشکیل می‌دهند اما آموزش ب به درد گستره‌ی وسیع تری از مردم می‌خورد پس مطمئنآ تیتر ب بازدید بیشتری به خود می‌گیرد.

۲- موضوع آموزش را توضیح دهید: با تیتر و مقدمه بازدید کننده را از اینکه قرار است چه چیزی را یاد بگیرد یا بعد از خواندن آموزش می‌‌تواند چه چیزی بسازد یا چه کاری کند آگاه کنید.

۳- پیچ ندهید: طوری بنویسید که هم کسی که در رابطه با موضوع آموزش اطلاعات دارد و هم کسی که هیچ اطلاعی ندارد از خواندن آموزش لذت ببرد و خسته نشود. مثلآ من در آموزش های فتوشاپم عکس های قسمت های خیلی ابتدایی را به صورت لینک می‌گذارم تا کسانی که با برنامه آشنا هستند آزرده نشوند و کسانی هم که خیلی مبتدی هستند گیج نشوند.

۴- از عکس ها استفاده کنید: خیلی وقت ها یک عکس از هزار لغت بهتر است. با عکس ها سعی کنید ظاهر آموزش را زیبا‌تر کنید و اثر بیشتری روی مخاطب بگذارید. همچنین گرفتن تصویر از صفحه خیلی در تفهیم آموزش موثر است.

۵- مثال بزنید: در مورد آنچه توضیح یا آموزش می‌دهید مثال بزنید هر چقدر بیشتر و مستند تر بهتر. با مثال زدن باعث می‌شوید مخاطب درک بهتری از آنچه می‌خواهد انجام دهد داشته باشد یا یقین پیدا کند که کاری انجام شدنی است.

۶- قسمت بندی کنید: مطلبتان را به چند قسمت مختلف تقسیم بندی کنید تا وقت گیر ، طولانی و خسته کننده به نظر نرسد. همچنین مخاطب بتواند بین قسمت های مختلف جابه‌جا شود. شماره بندی نکات (مثل همین پست) به شدت موثر است.

انجام دادن دو مرحله‌ی کوتاه خیلی بهتر از یک مرحله‌ی طولانی است ، ما می‌خواهیم انجام دادن آموزش را برای مخاطب آسان تر کنیم نه سخت تر.

عده‌ای آموزش های طولانی را به چند صفحه تقسیم می‌کنند و بعضی ها هم ترجیح می‌دهند کل مطلب را در یک صفحه ببینند. در این میان ارائه هر دو قالب فکر هوشمندانه‌ای است.

۷- نقطه‌ی مبهم باقی نگذارید: اطلاعات بیشتر بهتر از اطلاعات کمتر است. توضیح بیشتر بهتر از توضیح کمتر است. تمام نکاتی را که فکر می‌کنید مخاطب ممکن است در طول آموزش با آن مواجه شود را توضیح دهید. مثلآ من نکات مهم و ریز را در آخر هر مطلب با یک * شروع می‌کنم و توضیح می‌دهم. نداشتن نقاط مبهم از لازمه های اساسی یک آموزش خوب است.

۸- خودتان انجام دهید: اگر می‌توانید آموزش را به چند نفر از دوستانتان بدهید تا انجامش دهند یا حداقل خودتان آن را یک بار از اول تا آخر و طوری که انگار چیزی نمی‌دانید انجام دهید تا نقاط ضعف را پیدا کنید.

۹- FAQ بنویسید: سوالات متداول را بنویسید و به آنها پاسخ دهید.

۱۰- مقاله را زنده نگه دارید: مهم نیست چند مقاله با مقاله‌ی شما در رقابت هستند یا نیستند. در هر صورت باید اگر تغییر یا رویداد خاص مهمی رخ داد مطلب را ویرایش و آن را اضافه کنید تا مطلب شما به روز باشد.

سعی کنید سوالاتی که در قسمت نظرات یا از طریق ایمیل از شما پرسیده می‌شود را جواب دهید و اگر می‌بینید یک سوال خاص از طرف افراد زیادی پرسیده می‌شود باید بدانید که در توضیح آن نکته خوب کار نکرده‌اید. می‌توانید آن نکته را به پست اضافه کنید تا همه ببینند و خواننده های جدید هم به مشکل بر نخورند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد